Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 g spekjes
- 1 of 2 tenen knoflook
- 800 gram meiraap
- olijfolie
- 20 gram oregano
- 400 gram orzo
- 20 gram peterselie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Boen de meirapen schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Doe ze in een ruime ovenschaal of braadslede. Verdeel de bakspekjes erover en pers de knoflook erbij. Ris de blaadjes oregano van de takjes en meng de helft ervan met de meiraapblokjes. Rooster de meirapen 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege een keer om.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de orzo in 8-9 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
Doe ondertussen de rest van de oreganoblaadjes, de platte peterselie in een maatbeker en voeg de olijfolie toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde groene saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kruidensaus door de orzo.
Verdeel de orzo over de borden. Neem de geroosterde meiraap met spekjes uit de oven, verdeel over de borden en serveer.