Montignac – zalm-preitaart

Tip van Gerda – fijne tegenhanger voor al die barbecue avonden met een salade of als lekkere lunch.

Ingrediënten:

  • 250 g prei
  • 1 blik roze zalm op water (270g)
  • 3 eieren 
  • 100 ml creme fraiche 
  • 1 dl magere melk 
  • 1 el pesto 
  • 100 g pecorino of oude geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding:

Bekleed een springvorm met ovenpapier. 

Snijd de prei zeer fijn, leg dit op de bodem van de springvorm. Laat de zalm uitlekken, haal de graten eruit, snijd de zalm in stukjes en verdeel dit over de prei. 

Mix eieren met crème fraîche, melk en pesto schuimig, voeg peper en zout naar smaak toe. Klop nu de geraspte kaas erdoor en giet het mengsel over de zalmprei. 

Bak de taart in een heteluchtoven op 150°C in 50 minuten bruin en gaar. De taart kan warm en koud gegeten worden. Geef er een salade bij.