Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 g aardappel
- 500 g zoete aardappel
- 1 krop andijvie – gewassen en in repen gesneden
- 150 g rucola – gewassen en in repen gesneden
- (plantaardige) melk
- (plantaardige) boter
- 1 a 2 el vadouvan kruiden
- 4 el pijnboompitten
- eventueel zout en peper
Bereiding:
Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe dat ze voor ongeveer driekwart onderstaan. Voeg eventueel een snufje zout toe en kook de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp deze samen met de vadouvan kruiden, een scheut melk en boter tot een smeuïge puree.
Verhit intussen een droge koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de pan goed heet is, rooster je de pijnboompitten al omscheppend tot ze goudbruin kleuren – dit duurt zo’n 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een bord.
Schep de andijvie en rucola door de aardappelpuree, samen met de helft van de pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de resterende pijnboompitten.
Graag wat vlees erbij? Lekker met een mooie varkensbraadworst van De Buurderij.